Aqiqah di Malaysia

Sempurnakan Sunnah yang dituntut seawal Hari Ke-7 di Bumi Kelahiran yang Tersayang serendah RM1,280.

Dilaksanakan di Pulau Indah untuk pelanggan di Lembah Klang atau di Kelantan bagi seluruh Malaysia selain Lembah Klang.

Harga RM1,280 adalah merangkumi kos kambing, upah dan pengurusan.

Pendaftaran & Pembayaran adalah secara Online. 

1. Pelanggan Malaysia boleh membuat pembayaran menggunakan FPX dan Kad Kredit dengan sokongan pembayaran Bank Tempatan seperti Maybank2u, CIMB Clicks dan lain-lain.

2. Pelanggan Singapura & Brunei Darussalam perlu menggunakan fungsi bayaran Kad Kredit sepenuhnya dengan sokongan Pembayaran melalui Visa dan Mastercard, harga bayaran akan mengikut kadar tukaran wang asing secara automatik.

RM 480 = S$155/B$155 (Singapore/Brunei Dollar)
Rujuk: xe.com

Untuk penghantaran ke Singapura dan Brunei Darussalam akan mengguna courier service seperti Teleport by Airasia, Aramex atau Janio yang akan dipilih secara automatik menggunakan EasyParcel dengan pilihan Harga yang paling rendah.

1x Kambing jenis Biri-Biri
(3kg akan dihantar kepada pelanggan dalam bentuk Sejuk Beku (Frozen) dan selebihnya akan disedekahkan ke Pusat Tahfiz atau Asnaf yang terpilih)

1x Sijil Eksklusif Perlaksanaan Aqiqah4u
1x Air Zam-Zam 250ml
1x Video/Gambar bukti sembelihan


Cenderahati akan dihantar dalam tempoh 30 hari (bergantung kepada Produksi Sijil) selepas perlaksanaan Sembelihan dan akan dihantar ke alamat yang didaftarkan.

Sembelihan Aqiqah boleh dilakukan 3 Hari Selepas Pendaftaran mengikut Tarikh yang dikehendaki oleh Pelanggan.

Pelanggan akan menerima:

1. Notifikasi Emel dari Sistem secara Automatik apabila Pembayaran telah berjaya selain dari Resit Pembayaran dari Toyyibpay (Payment Gateway Aqiqah4u)

2. Notifikasi SMS/Emel Pengesahan Pembelian dan Invois Pembayaran Arovis Global Sdn Bhd beserta Akad Wakalah yang akan dilampirkan bersama setelah Staff Jualan kami membuat pengesahan pendaftaran anda.

3. Kod Unik untuk menyemak status, memuat turun Video dan Gambar sembelihan melalui sistem Semak Status Aqiqah4u.


Kod Unik akan dihantar melalui SMS dan Emel dalam tempoh 24 Jam setelah Ibadah Aqiqah selesai dilaksanakan (Hari Yang Sama)


[grw place_photo=”https://aqiqah4uwebsite.s3.ap-southeast-1.amazonaws.com/2021/05/logo-white.png” place_name=”Aqiqah4u.my” place_id=”ChIJSR-AHi3LzTER7TjPx8El9tY” pagination=”5″ text_size=”200″ refresh_reviews=true hide_based_on=true lazy_load_img=true reduce_avatars_size=true open_link=true nofollow_link=true]
Aqiqah di Malaysia

Aqiqah: Pilih Bilangan Kambing

Product
Quantity
Price
Aqiqah Malaysia - 1 Ekor Kambing
Daging Mentah 3kg akan dihantar kepada Pelanggan
+
RM1,280.00
Aqiqah Malaysia - 2 Ekor Kambing
Daging Mentah 6kg akan dihantar kepada Pelanggan
+
RM2,460.00
Pakej Masak Aqiqah Malaysia – 1 Ekor Kambing
Daging Mentah 3kg akan dihantar kepada Pelanggan, Selebihnya akan dimasak.
+
RM1,580.00
Pakej Masak Aqiqah Malaysia – 2 Ekor Kambing
Daging Mentah 6kg akan dihantar kepada Pelanggan, Selebihnya akan dimasak.
+
RM2,990.00

Billing details

Your order

Product Subtotal
Placeholder
Aqiqah Malaysia - 1 Ekor Kambing
  × 1
RM1,280.00
Subtotal RM1,280.00
Shipping
Total RM1,290.00


  • Select Bank. Pembayaran melalui Bank Malaysia

Data peribadi anda akan digunakan untuk memproses tempahan anda, mengoptimasikan pengalaman anda dalam penggunaan laman web ini, dan untuk tujuan lain yang berkaitan, layari privacy policy untuk maklumat lanjut.

Polisi Penghantaran

Kami menggunakan perkhidmatan EasyParcel untuk menghantar Cenderahati berupa Sijil Kayu Premium & Air Zam-Zam 250ml dalam masa 21 hari selepas Aqiqah anda selesai, kos akan dikenakan kepada pelanggan dan operator penghantaran akan dipilih secara automatik oleh sistem mengikut permintaan zon poskod anda dengan pilihan bayaran yang termurah.

Notis Penafian

Semua Maklumat Peribadi anda akan digunakan oleh syarikat untuk tujuan memproses pendaftaran anda, Maklumat Peribadi anda dilindungi oleh Undang-undang Malaysia di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010, Akta Perlindungan Pengguna 1999, Peraturan Perlindungan Pengguna (Transaksi Perdagangan Elektronik) 2012.

Hubungi Kami
Untuk sebarang Pertanyaan, Email Ke

admin@aqiqah4u.my

Aqiqah4u adalah sebuah Platform untuk Perlaksanaan Aqiqah, Qurban, Nazar, Dam dan Sedekah secara Online yang dijalankan di Tanah Suci Mekah, Laman Web ini dikendalikan oleh Arovis Global Sdn Bhd

Pejabat

Ⓒ 2021 - All Rights Are Reserved By Arovis Global Sdn Bhd