fbpx

"Upah atau Badal Haji adalah sebuah Manifestasi Cinta buat yang Tersayang"

Bermula dengan RM2,500, kami sempurnakan Buat Mereka...

Mengapa anda perlu melaksanakan Badal Haji bersama Aqiqah4u.my?

Tempahan Mudah

Segalanya Melalui Sistem Pendaftaran dan Semakan secara Online

Akad Wakalah & Salam

Akad tempahan dan perwakilan yang bertepatan dengan Syarak dengan peratusan upah dan perkhidmatan.

Video & Gambar Perlaksanaan

Anda akan menerima Video & Gambar Perlaksanaan Badal Haji.

100% "Refund" Sekiranya Tiada Bukti

Sekiranya Tiada Bukti Video dan Gambar Sembelihan, 100% wang pembayaran anda akan dikembalikan tanpa banyak soal

Percuma Khidmat Nasihat

Memerlukan Jawapan atas persoalan berkaitan Badal Haji? Kami sedia menjawab soalan-soalan anda 24 Jam.

Untuk Tahun ini, kami hanya akan menerima:

0
Slot Badal Haji disediakan

Sebelum itu, kami akan menjawap soalan yang sering diutarakan mengenai Pakej Badal Haji ini.

Mengapa Pakej Badal Haji ini sangat Murah?

Siapakah yang akan laksanakan Badal Haji ini?

Apakah Pakej Badal Haji yang ditawarkan?

Siapakah yang boleh di Badalkan Haji mereka?

Apakah Jaminan Badal Haji dari Aqiqah4u.my?

Pakej Badal Haji Aqiqah4u.my 2023M/1444H

RM 0
Sahaja Booking diperlukan

Pembayaran Ansuran

Deposit RM300 hari ini dan buat pembayaran secara Ansuran sebelum 1 Jun 2023.

Daftar Sekarang sebelum Promosi Tamat!

Hari
Jam
Minit
Pendaftaran Telah Ditutup

Pembayaran boleh dibuat Melalui:

Jaminan Kami, sekiranya..

Anda akan diberikan

Berpuas Hati dengan Tawaran Kami?

Info mengenai hukum Badal Haji (FAQ)

Hukumnya diharuskan oleh Syarak menurut jumhur fuqaha berdasarkan hadith daripada Nabi ๏ทบ:

– ุญูŽุฏู‘ูŽุซูŽู†ูŽุง ู…ููˆุณูŽู‰ ุจู’ู†ู ุฅูุณู’ู…ูŽุงุนููŠู„ูŽ ุญูŽุฏู‘ูŽุซูŽู†ูŽุง ุฃูŽุจููˆ ุนูŽูˆูŽุงู†ูŽุฉูŽ ุนูŽู†ู’ ุฃูŽุจููŠ ุจูุดู’ุฑู ุนูŽู†ู’ ุณูŽุนููŠุฏู ุจู’ู†ู ุฌูุจูŽูŠู’ุฑู ุนูŽู†ู ุงุจู’ู†ู ุนูŽุจู‘ูŽุงุณู -ุฑุถูŠ ุงู„ู„ู‡ ุนู†ู‡ู…ุง-: “ุฃูŽู†ู‘ูŽ ุงู…ู’ุฑูŽุฃูŽุฉู‹ ู…ูู†ู’ ุฌูู‡ูŽูŠู’ู†ูŽุฉูŽ ุฌูŽุงุกูŽุชู’ ุฅูู„ูŽู‰ ุงู„ู†ู‘ูŽุจููŠู‘ู -ุตูŽู„ู‘ูŽู‰ ุงู„ู„ู‘ูŽู‡ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ู‡ู ูˆูŽุณูŽู„ู‘ูŽู…ูŽ- ููŽู‚ูŽุงู„ูŽุชู’: ุฅูู†ู‘ูŽ ุฃูู…ู‘ููŠ ู†ูŽุฐูŽุฑูŽุชู’ ุฃูŽู†ู’ ุชูŽุญูุฌู‘ูŽ ููŽู„ูŽู…ู’ ุชูŽุญูุฌู‘ูŽ ุญูŽุชู‘ูŽู‰ ู…ูŽุงุชูŽุชู’ุŒ ุฃูŽููŽุฃูŽุญูุฌู‘ู ุนูŽู†ู’ู‡ูŽุงุŸ ู‚ูŽุงู„ูŽ: ู†ูŽุนูŽู…ู’ ุญูุฌู‘ููŠ ุนูŽู†ู’ู‡ูŽุงุŒ ุฃูŽุฑูŽุฃูŽูŠู’ุชู ู„ูŽูˆู’ ูƒูŽุงู†ูŽ ุนูŽู„ูŽู‰ ุฃูู…ู‘ููƒู ุฏูŽูŠู’ู†ูŒ ุฃูŽูƒูู†ู’ุชู ู‚ูŽุงุถููŠูŽุฉู‹ุŸ ุงู‚ู’ุถููˆุง ุงู„ู„ู‘ูŽู‡ูŽุŒ ููŽุงู„ู„ู‘ูŽู‡ู ุฃูŽุญูŽู‚ู‘ู ุจูุงู„ู’ูˆูŽููŽุงุกู”.
Maksudnya: Imam al-Bukhari meriwayatkan daripada Ibnu Abbas RA : Seorang wanita dari Juhainah datang menemui Rasulullah ๏ทบ dan berkata: โ€œSesungguhnya ibuku telah bernazar untuk menunaikan haji, apakah aku perlu menunaikan haji bagi pihaknya?โ€. Jawab Baginda : โ€œYa,tunaikanlah haji untuknya. Apa pandangan kamu kalau ibu kamu berhutang, apakah kamu perlu melunaskannya?โ€. Jawabnya : โ€œYaโ€. Sabda Baginda : โ€œTunaikanlah hutang Allah dan hutang Allah lebih berhak untuk dilunaskan.

Hadis riwayat al-Bukhari, Ahmad dan An-Nasaie

  1. Tidak sah badal haji bagi yang mampu untuk melakukannya sendiri.
  2. Boleh dilakukan upah haji ini kepada mereka yang sakit tak sembuh, lumpuh atau kepada mereka yang meninggal dunia.
  3. Badal haji tidak sah kepada orang fakir kerana ketiadaan wang, ia hanya untuk orang yang lumpuh/sakit/tidak berdaya dan tak sembuh dari penyakitnya itu.
  4. Tidak harus seseorang itu melakukan badal haji kepada orang lain kecuali dia telah menunaikan haji untuk dirinya sendiri.
  5. Boleh bagi wanita ambil badal haji untuk lelaki dan sebaliknya
  6. Bila mati seseorang itu dan dia memiliki wang, maka selayaknya dia dihajikan dengan diupah kepada orang lain dengan menggunakan wangnya sama ada dia berwasiat ataupun tidak.
  7. Sebaiknya badal haji itu dilaksanakan oleh anaknya, kerabatnya dan saudara mara yang terdekat dengannya. Jika dilakukan oleh orang lain, maka hukumnya adalah harus.
  8. Tidak boleh seseorang yang diwakilkan itu, mewakilkan pula kepada orang lain dengan syarat ia diberitahu kepada pemberi amanah tersebut dan ia bersetuju dengan tindakan itu.
  9. Perlu diwakilkan atau diupah haji itu kepada seorg yang baik, jujur, amanah dan berilmu untuk melaksanakan badal haji tersebut.

Badal Haji Aqiqah4u.my diuruskan sendiri oleh Pengasas Aqiqah4u.my, Ustaz Hj Khairul Amali Najmuddin yang merupakan Alumni Universiti Umm Al-Qura Mekah dalam Bidang Al-Quran dan Hadis.

Beliau merupakan Penduduk Tempatan Mekah yang telah diberikan Iqamah (Permit Menetap) kerana telah berkahwin dengan Penduduk Melayu Tempatan Mekah sejak 2012.

Dengan Jaringan bersama Penduduk Tempatan Mekah ini, Badal Haji Aqiqah4u.my akan dilaksanakan oleh Penduduk Tempatan Mekah yang terdiri daripada Orang-orang Melayu Pattani, Indonesia, Bangladesh, Afrika dan Pelarian Rohingya.

Penduduk Tempatan Mekah ini mempunyai Iqamah (Permit Menetap) yang membolehkan mereka membuat Haji tanpa menggunakan Permit Khas Haji atau Pakej Haji Rasmi, ini membolehkan kami menawarkan Pakej Badal Haji yang murah dan berpatutan.

Semasa Musim Haji, hanya Penduduk Tempatan Mekah yang mempunyai Iqamah yang dikeluarkan oleh Penguasa Mekah sahaja dibenarkan berada di dalam kawasan Haji.

Jaminan yang diberikan oleh Aqiqah4u.my adalah

100% wang dikembalikan sekiranya tiada Video atau Gambar Badal Haji anda telah selesai disempurnakan di Arafah.

Aqiqah4u.my juga merupakan Jenama dibawah Arovis Global Sdn Bhd yang merupakan Syarikat Berdaftar dengan SSM dengan No. Pendaftaran 201901037896 (1347226-H) yang telah menguruskan hampir 65,000 Sembelihan di Tanah Suci Mekah sejak tahun 2012.ย 

Semak Status Syarikat Arovis Global Sdn Bhd disini.