Aqiqah4u.my
Dipercayai & Telus ★★★★★

Ustaz Zulfadli Mustaza (Afad Raihan)

"Alhamdullilah, saya secara personal kenal dengan Ustaz Haji Amali dan sahabat saya ini dulu tinggal di Mekah, segala urusan Badal Haji atau Qurban, saya buat dengan dia, memang mudah"

Ustaz Nabil Ahmad (Nabil Far East)

"Sebelum ini, saya jadi Mutawwif untuk Arovis Travel, iaitu anak syarikat Aqiqah4u.my dan dengan Perkhidmatan Qurban yang ditawarkan ini, ramai jemaah saya yang mengambil bahagian untuk qurban pada raya haji nanti.

Ustaz Rahim Nasir (Ustaz Bam Bam)

"Ramai jemaah saya yang mendaftar dengan Aqiqah4u untuk Badal Haji dan Qurban tahun ini, sungguh mudah dan cepat, saya sendiri merupakan ejen rasmi Aqiqah4u.my"

Wakil Haji Untuk Insan yang telah pergi & Uzur

Kami menyediakan perkhidmatan Upah Haji buat insan yang tiada harapan untuk sembuh daripada sakit ataupun telah meninggal dunia sebelum dapat menunaikan haji walaupun sekali seumur hidupnya.

Kita mampu untuk melunaskan tanggungjawab hutang mereka dengan Allah SWT seperti yang disebutkan oleh Rasulullah SAW melalui wakil Upah Haji. InsyaAllah Badal Haji Aqiqah4u.my akan laksanakannya dengan penuh amanah dan komited.

- حَدَّثَنَا مُوسَى بْنُ إِسْمَاعِيلَ حَدَّثَنَا أَبُو عَوَانَةَ عَنْ أَبِي بِشْرٍ عَنْ سَعِيدِ بْنِ جُبَيْرٍ عَنِ ابْنِ عَبَّاسٍ -رضي الله عنهما-: "أَنَّ امْرَأَةً مِنْ جُهَيْنَةَ جَاءَتْ إِلَى النَّبِيِّ -صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ- فَقَالَتْ: إِنَّ أُمِّي نَذَرَتْ أَنْ تَحُجَّ فَلَمْ تَحُجَّ حَتَّى مَاتَتْ، أَفَأَحُجُّ عَنْهَا؟ قَالَ: نَعَمْ حُجِّي عَنْهَا، أَرَأَيْتِ لَوْ كَانَ عَلَى أُمِّكِ دَيْنٌ أَكُنْتِ قَاضِيَةً؟ اقْضُوا اللَّهَ، فَاللَّهُ أَحَقُّ بِالْوَفَاءِ".

Maksudnya: Imam al-Bukhari meriwayatkan daripada Ibnu Abbas RA : Seorang wanita dari Juhainah datang menemui Rasulullah ﷺ dan berkata: “Sesungguhnya ibuku telah bernazar untuk menunaikan haji, apakah aku perlu menunaikan haji bagi pihaknya?”. Jawab Baginda : “Ya,tunaikanlah haji untuknya. Apa pandangan kamu kalau ibu kamu berhutang, apakah kamu perlu melunaskannya?”. Jawabnya : “Ya”. Sabda Baginda : “Tunaikanlah hutang Allah dan hutang Allah lebih berhak untuk dilunaskan.

HR al-Bukhari, Ahmad dan An-Nasaie

Aqiqah4u menawarkan Perkhidmatan Badal Haji 2023

Dan untuk Tahun ini, 500 Orang Telah bersedia untuk melaksanakan Badal Haji.

Setakat 20 Jun 2023

Slot Badal Haji dari 500 Slot
500

Jom bersama Kami

Dalam misi menyempurnakan Badal Haji untuk pelanggan pada tahun ini, dan Jaminan kami kepada Pelanggan adalah:

100% Refund

Sekiranya Tiada Bukti Video atau Gambar Badal Haji, 100% wang pembayaran anda akan dikembalikan tanpa banyak soal

Notifikasi dalam Setiap Proses

Notifikasi untuk pengesahan pembelian dan selesainya Badal Haji akan dihantar melalui SMS dan Emel

Video Bukti Badal Haji

Anda akan menerima Video atau Gambar Perlaksanaan Badal Haji dengan sebutan Penama Badal.

Akad Wakalah & Salam

Akad tempahan dan perwakilan yang bertepatan dengan Syarak dengan peratusan upah dan perkhidmatan.

Tempahan Mudah

Segalanya Melalui Sistem Pendaftaran dan Semakan secara Online

Percuma Khidmat Nasihat

Memerlukan Jawapan atas persoalan berkaitan Badal Haji? Kami sedia menjawab soalan-soalan anda dalam 24 Jam.

Sebelum itu, kami akan menjawap soalan yang mengenai Pakej Badal Haji ini.

Bagaimanakah proses perlaksanaan Badal Haji ini?

Siapakah yang akan laksanakan Badal Haji ini?

Siapakah yang boleh di Badalkan Haji mereka?

Jaminan Badal Haji dari Aqiqah4u.my?

Pakej Badal Haji Aqiqah4u.my 2023M/1444H

Pembayaran boleh dibuat Melalui:

Okay ke Badal Haji dari Aqiqah4u.my ni?

Jom kami explain kenapa perlu tempah dengan Kami..

Berdaftar

Aqiqah4u.my dimiliki oleh Arovis Global Sdn Bhd, anak syarikat Arovis Travel & Tours Sdn Bhd, syarikat yang berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM)

Berpengalaman

Telah menjalankan Khidmat di Haramain ini sejak 2012

Tanpa orang Tengah

Kami Bukan Ejen atau Orang tengah, kami direct dengan orang Mekah

Dipercayai

5 Bintang Google Review oleh Pelanggan Sebenar

Aqiqah4u.my juga mempunyai kerjasama bersama

andorra.aqiqah4u.my

kliniksiti.aqiqah4u.my

pertim.aqiqah4u.my

Serta diuruskan oleh Profesional

Ustaz Hj. Khairul Amali

Pengasas dan Pengarah Urusan Aqiqah4u.my yang merupakan graduan Universiti Ummul Qura, Mekah dalam bidang Al-Quran dan Hadis, dan dalam masa yang sama telah menjalankan perniagaan dalam bidang pengurusan kambing bagi tujuan dam, aqiqah dan Qurban, serta pengurusan ‘Umrah ground handling’ untuk syarikat-syarikat travel dari Malaysia.

Ling Jess
Ling Jess
11. Jun, 2024.
Alhamdulillah,MashaAllah sangat2 berpuas hati dengan khidmat Aqiqah4U.my,sangat pantas dapat video dan e sijil pada hari yg sama hari aqiqah,terima kasih Aqiqah 4U.my kerana memudahkan urusan aqiqah anak2 saya dgn izin Allah, semoga Allah permudahkan segala urusan Aqiqah4U.my, amin yarabbal alamin.
Mohd Hafiz Jasman
Mohd Hafiz Jasman
10. Jun, 2024.
Syukur alhamdulillah…Semoga Aqiqah untuk anak ke-3 sy beroleh keberkahan dan diterima Allah SWT.. Sangat mudah dan terbaik laksanakan aqiqah/qurban bersama AQIQAH4U.MY.. Bukti video proses sembelihan sangat jelas tanpa keraguan, InshaaAllah. Salinan Sijil kemas.👍🏻 Harga berpatutan, dan keseluruhan sangat berpuas hati. Semoga setiap tahun dapat melaksanakan korban bersama AQIQAH4U.MY. Aamiin..
aBu YaZiD
aBu YaZiD
10. Jun, 2024.
Alhamdulillah. Kemudahan yang disediakan amat membantu dalam menyempurnakan ibadah Aqiqah. Semoga usaha yang dijalankan berterusan dan dibalas baik Allah swt.
Muhammad Amzar Bin Norkhalid
Muhammad Amzar Bin Norkhalid
10. Jun, 2024.
NOOR HASIHA
NOOR HASIHA
9. Jun, 2024.
mudah dan pantas ! sangat berpuas hati , sangat memudahkan urusan . Admin pun fast respond & beri penerangan jelas , senang berurusan . selesai aqiqah anak sulong saya , insyaallah repeat untuk anak no 2 .
MUHAMMAD AMZAR BIN NORKHALID
MUHAMMAD AMZAR BIN NORKHALID
8. Jun, 2024.
Mohamad Najib Ismail
Mohamad Najib Ismail
8. Jun, 2024.
Segala urusan amat mudah dengan Aqiqah2u. Terima kasih
Norsharzira Ab Rahim
Norsharzira Ab Rahim
7. Jun, 2024.
Syafiq Azhar
Syafiq Azhar
6. Jun, 2024.
Alhamdulillah aqiqah dapat dilaksanakan, disertakan bukti gambar dan video. Saya berpuas hati.
Zeera Ibrahim
Zeera Ibrahim
4. Jun, 2024.
Allhamdulillah ada rezeki terus aqiqah kan anak. Proses cepat ada video sekali.

Pendaftaran Badal Haji ini hanya dibuka sehingga 21 Jun 2023

Disebabkan Permintaan Sehingga Akhir Bulan, Kami telah Extend Pendaftaran Badal Haji sehingga

23 Jun 2023 (12am)

Hari
Jam
Minit
Saat

sebelum kami menutup tempahan untuk tahun ini

FAQ Badal Haji menurut Syarak

Hukumnya diharuskan oleh Syarak menurut jumhur fuqaha berdasarkan hadith daripada Nabi ﷺ:

– حَدَّثَنَا مُوسَى بْنُ إِسْمَاعِيلَ حَدَّثَنَا أَبُو عَوَانَةَ عَنْ أَبِي بِشْرٍ عَنْ سَعِيدِ بْنِ جُبَيْرٍ عَنِ ابْنِ عَبَّاسٍ -رضي الله عنهما-: “أَنَّ امْرَأَةً مِنْ جُهَيْنَةَ جَاءَتْ إِلَى النَّبِيِّ -صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ- فَقَالَتْ: إِنَّ أُمِّي نَذَرَتْ أَنْ تَحُجَّ فَلَمْ تَحُجَّ حَتَّى مَاتَتْ، أَفَأَحُجُّ عَنْهَا؟ قَالَ: نَعَمْ حُجِّي عَنْهَا، أَرَأَيْتِ لَوْ كَانَ عَلَى أُمِّكِ دَيْنٌ أَكُنْتِ قَاضِيَةً؟ اقْضُوا اللَّهَ، فَاللَّهُ أَحَقُّ بِالْوَفَاءِ”.
Maksudnya: Imam al-Bukhari meriwayatkan daripada Ibnu Abbas RA : Seorang wanita dari Juhainah datang menemui Rasulullah ﷺ dan berkata: “Sesungguhnya ibuku telah bernazar untuk menunaikan haji, apakah aku perlu menunaikan haji bagi pihaknya?”. Jawab Baginda : “Ya,tunaikanlah haji untuknya. Apa pandangan kamu kalau ibu kamu berhutang, apakah kamu perlu melunaskannya?”. Jawabnya : “Ya”. Sabda Baginda : “Tunaikanlah hutang Allah dan hutang Allah lebih berhak untuk dilunaskan.

Hadis riwayat al-Bukhari, Ahmad dan An-Nasaie

  1. Tidak sah badal haji bagi yang mampu untuk melakukannya sendiri.
  2. Boleh dilakukan upah haji ini kepada mereka yang sakit tak sembuh, lumpuh atau kepada mereka yang meninggal dunia.
  3. Badal haji tidak sah kepada orang fakir kerana ketiadaan wang, ia hanya untuk orang yang lumpuh/sakit/tidak berdaya dan tak sembuh dari penyakitnya itu.
  4. Tidak harus seseorang itu melakukan badal haji kepada orang lain kecuali dia telah menunaikan haji untuk dirinya sendiri.
  5. Boleh bagi wanita ambil badal haji untuk lelaki dan sebaliknya
  6. Bila mati seseorang itu dan dia memiliki wang, maka selayaknya dia dihajikan dengan diupah kepada orang lain dengan menggunakan wangnya sama ada dia berwasiat ataupun tidak.
  7. Sebaiknya badal haji itu dilaksanakan oleh anaknya, kerabatnya dan saudara mara yang terdekat dengannya. Jika dilakukan oleh orang lain, maka hukumnya adalah harus.
  8. Tidak boleh seseorang yang diwakilkan itu, mewakilkan pula kepada orang lain dengan syarat ia diberitahu kepada pemberi amanah tersebut dan ia bersetuju dengan tindakan itu.
  9. Perlu diwakilkan atau diupah haji itu kepada seorg yang baik, jujur, amanah dan berilmu untuk melaksanakan badal haji tersebut.

Badal Haji Aqiqah4u.my diuruskan sendiri oleh Pengasas Aqiqah4u.my, Ustaz Hj Khairul Amali Najmuddin yang merupakan Alumni Universiti Umm Al-Qura Mekah dalam Bidang Al-Quran dan Hadis.

Beliau merupakan Penduduk Tempatan Mekah yang telah diberikan Iqamah (Permit Menetap) kerana telah berkahwin dengan Penduduk Melayu Tempatan Mekah sejak 2012.

Dengan Jaringan bersama Penduduk Tempatan Mekah ini, Badal Haji Aqiqah4u.my akan dilaksanakan oleh Penduduk Tempatan Mekah yang terdiri daripada Orang-orang Melayu Pattani, Indonesia, Bangladesh, Afrika dan Pelarian Rohingya.

Penduduk Tempatan Mekah ini mempunyai Iqamah (Permit Menetap) yang membolehkan mereka membuat Haji tanpa menggunakan Permit Khas Haji atau Pakej Haji Rasmi, ini membolehkan kami menawarkan Pakej Badal Haji yang murah dan berpatutan.

Semasa Musim Haji, hanya Penduduk Tempatan Mekah yang mempunyai Iqamah yang dikeluarkan oleh Penguasa Mekah sahaja dibenarkan berada di dalam kawasan Haji.

Jaminan yang diberikan oleh Aqiqah4u.my adalah

100% wang dikembalikan sekiranya tiada Video atau Gambar Badal Haji anda telah selesai disempurnakan di Arafah.

Aqiqah4u.my juga merupakan Jenama dibawah Arovis Global Sdn Bhd yang merupakan Syarikat Berdaftar dengan SSM dengan No. Pendaftaran 201901037896 (1347226-H) yang telah menguruskan hampir 65,000 Sembelihan di Tanah Suci Mekah sejak tahun 2012. 

Semak Status Syarikat Arovis Global Sdn Bhd disini.

Nak mendaftar ? Klik

Atau Hubungi Pegawai Perkhidmatan Pelanggan kami di Whatsapp

Untuk Kami explain lebih lanjut mengenai Perkhidmatan Ini.

Whatsapp
1
Bantuan?
Scan the code
Khidmat Pelanggan
Salam 👋

Ingin berinteraksi dengan Pegawai Khidmat Pelanggan Aqiqah4u.my? Klik Whatsapp untuk mula.