fbpx

Qurban di Tanah Suci

Disempurnakan di Pusat Sembelihan Kilo Asyaro, Makkah pada Hari Tasyrik.

Pendaftaran Qurban dibuka sehingga:

Hari
Jam
Minit
Saat

Dilaksanakan di Pusat Sembelihan Kilo Asyaro, Mekah, harga RM450 adalah merangkumi kos kambing, upah dan pengurusan.

Pendaftaran & Pembayaran adalah secara Online. 

1. Pelanggan Malaysia boleh membuat pembayaran menggunakan FPX dan Kad Kredit dengan sokongan pembayaran Bank Tempatan seperti Maybank2u, CIMB Clicks dan lain-lain.

2. Pelanggan Singapura & Brunei Darussalam perlu menggunakan fungsi bayaran Kad Kredit sepenuhnya dengan sokongan Pembayaran melalui Visa dan Mastercard, harga bayaran akan mengikut kadar tukaran wang asing secara automatik.

RM 450 = S$145/B$145 (Singapore/Brunei Dollar)
Rujuk: xe.com

Untuk penghantaran ke Singapura dan Brunei Darussalam akan mengguna courier service seperti Teleport by Airasia, Aramex atau Janio yang akan dipilih secara automatik menggunakan EasyParcel dengan pilihan Harga yang paling rendah.

1x Kambing (Yang akan disedekahkan)
1x Sijil Eksklusif Perlaksanaan Aqiqah4u
1x Air Zam-Zam 250ml
Laporan Umum mengenai Perlaksanaan Qurban

Pelanggan akan menerima:

1. Notifikasi Emel dari Sistem secara Automatik apabila Pembayaran telah berjaya selain dari Resit Pembayaran dari Toyyibpay (Payment Gateway Aqiqah4u)

2. Notifikasi SMS/Emel Pengesahan Pembelian dan Invois Pembayaran Arovis Global Sdn Bhd beserta Akad Wakalah yang akan dilampirkan bersama setelah Staff Jualan kami membuat pengesahan pendaftaran anda.

3. Notifikasi SMS setelah Ibadah Qurban Selesai.

Pelanggan juga akan menerima Cenderahati selepas 3 minggu dari tempoh perlaksanaan Sembelihan dan akan dihantar ke alamat yang didaftarkan

Apabila sudah masuk bulan Zulhijjah (1 Zulhijjah) maka disunatkan bagi orang yang ingin melaksanakan Qurban untuk tidak memotong rambut di kepalanya, wajahnya, atau badannya, tidak juga memotong kukunya, sehingga dia selesai menyembelih Qurban-nya. Hal ini berpandukan hadis daripada Ummu Salamah R.anha bahawa beliau mendengar Rasulullah SAW bersabda:

مَنْ كَانَ لَهُ ذِبْحٌ يَذْبَحُهُ فَإِذَا أُهِلَّ هِلَالُ ذِي الْحِجَّةِ، فَلَا يَأْخُذَنَّ مِنْ شَعْرِهِ، وَلَا مِنْ أَظْفَارِهِ شَيْئًا حَتَّى يُضَحِّيَ

Maksudnya: Barangsiapa yang mempunyai binatang Qurban untuk disembelih, maka apabila terlihatnya anak bulan Zulhijjah, janganlah dia mengambil satu apa pun (yakni memotong) daripada rambutnya, mahupun daripada kukunya sehingga dia selesai melaksanakan Qurban.

Hadis riwayat Imam Muslim (1977)

Qurban: Pilihan Kambing, Unta & Lembu

Hot Selling
Qurban - Kambing
Harga untuk Seekor Kambing
RM450.00
Qurban - Bahagian Lembu
Harga untuk Satu Bahagian Lembu
RM650.00
Qurban - Bahagian Unta
Harga untuk Satu Bahagian Unta
RM600.00

Billing & Shipping

Additional information

Your order

Product Subtotal
Qurban - Kambing  × 1 RM450.00
Subtotal RM450.00
Shipping
Total RM460.00
  • Pembayaran secara online melalui toyyibPay, data privasi anda dijamin oleh kami.

Your personal data will be used to process your order, support your experience throughout this website, and for other purposes described in our privacy policy.

Polisi Penghantaran

Kami menggunakan perkhidmatan EasyParcel untuk menghantar Cenderahati berupa Sijil Kayu Premium & Air Zam-Zam 250ml dalam masa 21 hari selepas Aqiqah anda selesai, kos akan dikenakan kepada pelanggan dan operator penghantaran akan dipilih secara automatik oleh sistem mengikut permintaan zon poskod anda dengan pilihan bayaran yang termurah.

Notis Penafian

Semua Maklumat Peribadi anda akan digunakan oleh syarikat untuk tujuan memproses pendaftaran anda, Maklumat Peribadi anda dilindungi oleh Undang-undang Malaysia di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010, Akta Perlindungan Pengguna 1999, Peraturan Perlindungan Pengguna (Transaksi Perdagangan Elektronik) 2012.

Hubungi Kami
Untuk sebarang Pertanyaan, Email Ke

Aqiqah4u adalah sebuah Platform untuk Perlaksanaan Aqiqah, Qurban, Nazar, Dam dan Sedekah secara Online yang dijalankan di Tanah Suci Mekah, Laman Web ini dikendalikan oleh Arovis Global Sdn Bhd

Pejabat

Ⓒ 2021 - All Rights Are Reserved By Arovis Global Sdn Bhd

Loading...

Processing Order...

Please wait while we process your payment...

Please wait while we redirect you...

Pengumuman

Aqiqah4u.my akan bercuti pada
1 – 8 Syawal 1442H / 13 Mei – 20 Mei 2021M.

Perkhidmatan kami akan bersambung seperti biasa selepas itu.

Hubungi Kami di Talian 011-24272787 untuk maklumat lanjut

Segala Kesulitan amat dikesali.