Qurban 2023M/1445H

Disempurnakan di Pusat Sembelihan Kilo Asyaro, Makkah pada Hari Tasyrik.

Hari
Jam
Minit
Saat

Dilaksanakan di Pusat Sembelihan Kilo Asyaro, Mekah, harga RM450 adalah merangkumi kos kambing, upah dan pengurusan.

Pendaftaran & Pembayaran adalah secara Online. 

1. Pelanggan Malaysia boleh membuat pembayaran menggunakan FPX dan Kad Kredit dengan sokongan pembayaran Bank Tempatan seperti Maybank2u, CIMB Clicks dan lain-lain.

2. Pelanggan Singapura & Brunei Darussalam perlu menggunakan fungsi bayaran Kad Kredit sepenuhnya dengan sokongan Pembayaran melalui Visa dan Mastercard, harga bayaran akan mengikut kadar tukaran wang asing secara automatik.

RM 450 = S$145/B$145 (Singapore/Brunei Dollar)
Rujuk: xe.com

Untuk penghantaran ke Singapura dan Brunei Darussalam akan mengguna courier service seperti Teleport by Airasia, Aramex atau Janio yang akan dipilih secara automatik menggunakan EasyParcel dengan pilihan Harga yang paling rendah.

1x Kambing (Yang akan disedekahkan)
1x Sijil Eksklusif Perlaksanaan serta Cenderahati Aqiqah4u
Laporan Umum mengenai Perlaksanaan Qurban

Pelanggan akan menerima:

1. Notifikasi SMS/Emel Pengesahan Pembelian dan Invois Pembayaran Arovis Global Sdn Bhd beserta Akad Wakalah yang akan dilampirkan bersama setelah Staff Jualan kami membuat pengesahan pendaftaran anda.

2. Wakil Syarikat akan menghubungi anda bagi tujuan menyempurnakan Akad Wakalah.

3. Notifikasi SMS setelah Ibadah Qurban Selesai.

Pelanggan juga akan menerima Cenderahati selepas 3 minggu dari tempoh perlaksanaan Sembelihan dan akan dihantar ke alamat yang didaftarkan

Apabila sudah masuk bulan Zulhijjah (1 Zulhijjah) maka disunatkan bagi orang yang ingin melaksanakan Qurban untuk tidak memotong rambut di kepalanya, wajahnya, atau badannya, tidak juga memotong kukunya, sehingga dia selesai menyembelih Qurban-nya. Hal ini berpandukan hadis daripada Ummu Salamah R.anha bahawa beliau mendengar Rasulullah SAW bersabda:

مَنْ كَانَ لَهُ ذِبْحٌ يَذْبَحُهُ فَإِذَا أُهِلَّ هِلَالُ ذِي الْحِجَّةِ، فَلَا يَأْخُذَنَّ مِنْ شَعْرِهِ، وَلَا مِنْ أَظْفَارِهِ شَيْئًا حَتَّى يُضَحِّيَ

Maksudnya: Barangsiapa yang mempunyai binatang Qurban untuk disembelih, maka apabila terlihatnya anak bulan Zulhijjah, janganlah dia mengambil satu apa pun (yakni memotong) daripada rambutnya, mahupun daripada kukunya sehingga dia selesai melaksanakan Qurban.

Hadis riwayat Imam Muslim (1977)

Pilihan Qurban 2023

Slot Terhad
Qurban - Kambing
Jenis Harri (Anggaran Berat 30-45kg)
+
RM450.00
Qurban - Bahagian Lembu
Untuk Satu Bahagian Lembu
+
RM650.00
Slot Terhad
Qurban - Bahagian Unta
Untuk Satu Bahagian Unta
+
RM600.00
Qurban - 1 Ekor Lembu
(Anggaran Berat 180-200kg)
+
RM4,550.00
Qurban - 1 Ekor Unta
(Anggaran Berat 220-250kg)
+
RM4,200.00

Billing details

Your order

Product Subtotal
Qurban - Kambing
  × 1
RM450.00
Subtotal RM450.00
Shipping
Total RM460.00


  • Select Bank. Pembayaran melalui Bank Malaysia

Data peribadi anda akan digunakan untuk memproses tempahan anda, mengoptimasikan pengalaman anda dalam penggunaan laman web ini, dan untuk tujuan lain yang berkaitan, layari privacy policy untuk maklumat lanjut.

Polisi Penghantaran

Kami menggunakan perkhidmatan EasyParcel untuk menghantar Cenderahati berupa Sijil Kayu Premium & Air Zam-Zam 250ml dalam masa 21 hari selepas Aqiqah anda selesai, kos akan dikenakan kepada pelanggan dan operator penghantaran akan dipilih secara automatik oleh sistem mengikut permintaan zon poskod anda dengan pilihan bayaran yang termurah.

Notis Penafian

Semua Maklumat Peribadi anda akan digunakan oleh syarikat untuk tujuan memproses pendaftaran anda, Maklumat Peribadi anda dilindungi oleh Undang-undang Malaysia di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010, Akta Perlindungan Pengguna 1999, Peraturan Perlindungan Pengguna (Transaksi Perdagangan Elektronik) 2012.

Hubungi Kami
Untuk sebarang Pertanyaan, Email Ke

admin@aqiqah4u.my

Aqiqah4u adalah sebuah Platform untuk Perlaksanaan Aqiqah, Qurban, Nazar, Dam dan Sedekah secara Online yang dijalankan di Tanah Suci Mekah, Laman Web ini dikendalikan oleh Arovis Global Sdn Bhd

Pejabat

Ⓒ 2021 - All Rights Are Reserved By Arovis Global Sdn Bhd