fbpx

Aqiqah di Tanah Suci

Aqiqah di Hari Sunnah, Sempurnakan Sunnah yang dituntut seawal Hari Ke-7 Kelahiran.


Dilaksanakan di Pusat Sembelihan Kilo Asyaro, Mekah, harga RM480 adalah merangkumi kos kambing, upah dan pengurusan.

Pendaftaran & Pembayaran adalah secara Online. 

1. Pelanggan Malaysia boleh membuat pembayaran menggunakan FPX dan Kad Kredit dengan sokongan pembayaran Bank Tempatan seperti Maybank2u, CIMB Clicks dan lain-lain.

2. Pelanggan Singapura & Brunei Darussalam perlu menggunakan fungsi bayaran Kad Kredit sepenuhnya dengan sokongan Pembayaran melalui Visa dan Mastercard, harga bayaran akan mengikut kadar tukaran wang asing secara automatik.

RM 480 = S$155/B$155 (Singapore/Brunei Dollar)
Rujuk: xe.com

Untuk penghantaran ke Singapura dan Brunei Darussalam akan mengguna courier service seperti Teleport by Airasia, Aramex atau Janio yang akan dipilih secara automatik menggunakan EasyParcel dengan pilihan Harga yang paling rendah.

1x Kambing (Yang akan disedekahkan)
1x Sijil Eksklusif Perlaksanaan Aqiqah4u
1x Air Zam-Zam 250ml
1x Video/Gambar bukti sembelihan
Cenderahati akan dihantar dalam tempoh 30 hari (bergantung kepada Produksi Sijil) selepas perlaksanaan Sembelihan dan akan dihantar ke alamat yang didaftarkan

Sembelihan boleh dilaksanakan setiap hari mengikut tarikh yang diminta pelanggan, tetapi kami mencadangkan untuk sembelihan diadakan pada hari ke-7,14, atau 21 kelahiran mengikut sunnah.


Pelanggan akan menerima:

1. Notifikasi Emel dari Sistem secara Automatik apabila Pembayaran telah berjaya selain dari Resit Pembayaran dari Toyyibpay (Payment Gateway Aqiqah4u)

2. Notifikasi SMS/Emel Pengesahan Pembelian dan Invois Pembayaran Arovis Global Sdn Bhd beserta Akad Wakalah yang akan dilampirkan bersama setelah Staff Jualan kami membuat pengesahan pendaftaran anda.

3. Kod Unik untuk menyemak status, memuat turun Video dan Gambar sembelihan melalui sistem Semak Status Aqiqah4u.


Kod Unik akan dihantar melalui SMS dan Emel dalam tempoh 24 Jam setelah Ibadah Aqiqah selesai dilaksanakan (Hari Yang Sama)

Aqiqah: Pilih Bilangan Kambing

Aqiqah
Lelaki (2 Ekor), Perempuan (1 Ekor)
RM480.00

Billing & Shipping

Additional information

Your order

Product Subtotal
Aqiqah  × 1 RM480.00
Subtotal RM480.00
Shipping
Total RM490.00
Qurban Kambing 2021M/1442H (RM450)
Qurban Kambing Disempurnakan di Pusat Sembelihan Kilo Asyaro, Makkah pada Hari Tasyrik. Anda juga boleh membuat pembelian berasingan di laman Pembelian Qurban untuk pilihan yang lain seperti Qurban Bahagian Lembu dan Qurban Bahagian Kambing.
  • Pembayaran secara online melalui toyyibPay, data privasi anda dijamin oleh kami.

Your personal data will be used to process your order, support your experience throughout this website, and for other purposes described in our privacy policy.

Polisi Penghantaran

Kami menggunakan perkhidmatan EasyParcel untuk menghantar Cenderahati berupa Sijil Kayu Premium & Air Zam-Zam 250ml dalam masa 21 hari selepas Aqiqah anda selesai, kos akan dikenakan kepada pelanggan dan operator penghantaran akan dipilih secara automatik oleh sistem mengikut permintaan zon poskod anda dengan pilihan bayaran yang termurah.

Notis Penafian

Semua Maklumat Peribadi anda akan digunakan oleh syarikat untuk tujuan memproses pendaftaran anda, Maklumat Peribadi anda dilindungi oleh Undang-undang Malaysia di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010, Akta Perlindungan Pengguna 1999, Peraturan Perlindungan Pengguna (Transaksi Perdagangan Elektronik) 2012.

Hubungi Kami
Untuk sebarang Pertanyaan, Email Ke

Aqiqah4u adalah sebuah Platform untuk Perlaksanaan Aqiqah, Qurban, Nazar, Dam dan Sedekah secara Online yang dijalankan di Tanah Suci Mekah, Laman Web ini dikendalikan oleh Arovis Global Sdn Bhd

Pejabat

Ⓒ 2021 - All Rights Are Reserved By Arovis Global Sdn Bhd

Loading...

Processing Order...

Please wait while we process your payment...

Please wait while we redirect you...